Skrivnost #2 — Spoznajte okolje v katerem delujete

Poznati okolje v katerem delujete ne pomeni le vedeti vse o kraju v katerem je vaše podjetje ali poznati internet, če gre za spletno prodajo produktov ali storitev. Poznati okolje pomeni dobro poznati svojo konkurenco, svoje stranke in njihove potrebe. In ko jih dobro spoznate, morate pripraviti tudi ustrezno strategijo, kako jih premagati, osvojiti, zadovoljiti.

Spoznajte se s svojo konkurenco

Pri nas vedno pravimo, da je konkurenca zdrava, da je konkurenca pomembna, če želimo biti boljši, uspešnejši. A da smo lahko boljši od njih, jih je pametno dodobra spoznati. Morda uporabite njihov produkt, storitev, jih obiščete … Ob vsem tem pa dobro spremljajte kakšni so njihovi načrti na različnih področjih. Vprašajte jih, kakšne so njihove ambicije. Postanite skriti kupec svoje dejavnosti in ugotovite kakšne so ključne usmeritve vaših konkurentov, kakšen je njihov način dela, katera marketinška orodja uporabljajo in kako komunicirajo s strankami.

Dobro spoznajte svoje stranke in ugotovite kakšne so njihove resnične potrebe

Poznati stranko ne pomeni, da vemo njeno ime, priimek, imamo njen elektronski naslov, morda celo telefonsko številko. Poznati stranko pomeni, da dejansko vemo kakšne so njene potrebe, zakaj potrebuje naš produkt ali storitev. Vedeti moramo, kdaj se odločajo za naše produkte ali storitve in na podlagi česa. Zelo pomembno je tudi vedeti, kdo so tisti, ki vplivajo na njihovo mnenje — so to splošni mediji ali morda kakšne medijske osebe. Če je tako, se poskušajte povezati z njimi, morda postanejo promotorji vašega posla, ker jim bo pač všeč! Ali pa jim boste za to nekaj plačali.

PREBERI VEČ
2018-11-05T12:33:01+00:00