3Gloco platforma podjetnikom glede na različne izzive s katerimi se soočajo ponuja številne rešitve že v prvi fazi, Poleg deli posel funkcije, ki je bila predstavljena kot prva v seriji tovrstnih blogov, vam danes predstavljamo še funkcijo upravljanja likvidnosti. Poglejmo si rešitve, ki jih prinaša na vsakodnevni ravni podjetnikov.

Jana je terapevtka, ki svojim strankam izdaja mesečne račune. Ima dotično stranko, par, ki h njej prihaja že nekaj časa. Potrebujeta terapijo, da bi izboljšala svoje razmerje s tem, da velik del njunih težav predstavlja tudi upravljanje z denarjem. Ne samo, da to vpliva na njuno razmerje, vendar vpliva tudi na Jano. Glede na to, da opravlja dejavnost v tako občutljivi branži se s plačilno nedisciplino sooča vsakodnevno.

Ker Jana ve, da se soočata z neučinkovitim vodenjem njunih financ ji predstavlja precejšnjo težavo to, da bi se z njima soočila glede plačila zapadlih računov. Ni dvoma, da je Jana v svojem poslu odlična, a soočanje s strankami glede denarja ni njena vrlina. Raje počaka in upa, da bodo njene stranke račune poravnale do roka ali pa jih na to le nežno opozori ob njihovem naslednjem obisku.

Od sedaj naprej, se s tem ni več potrebno ukvarjati saj bo namesto podjetnika opozorilo preko elektronskega sporočila poslal sistem. To zmanjša neplačila, saj je večini neprijetno priti na terapijo oziroma na naročeno storitev, če imajo še neplačane obveznosti iz prejšnjih obiskov. Ne bo pa več neprijetno podjetniku, saj bodo stranke videle, da je bilo obvestilo poslano s strani sistema in ne podjetnika osebno. To je torej odlična rešitev za obe strani. Jana bo sedaj imela več časa, da se posveča svoji primarni aktivnosti, ki jo veseli in se ne bo več ukvarjala z nepotrebno birokracijo. Njene stranke pa bodo cenile sistem, ki jih bo obvestil, da ne pozabijo na plačilo obveznosti.

Večini ljudi je klicanje dolžnikov, da plačajo svoje obveznosti izredno neprijetno, tudi v primeru, ko imajo prav. Včasih jim pošljemo elektronsko sporočilo, oziroma čakamo, da se stranka sama spomni, da je račun potrebno poravnati. S preprostim orodjem, ki bo povezan z vašim sistemom bo v primeru neplačila stranka prejela elektronsko sporočilo z informacijo o zapadlih obveznostih. Prav tako bo to sporočilo prejel tudi podjetnik, da bo na tekočem s prilivi, ki jih lahko pričakuje.

PREBERI VEČ
2018-11-05T12:25:50+00:00